Kläder att leka i

Letar du efter kläder som passar lika bra för utomhuslek, stadsbesök som för legobyggande? När du har barn kan det skifta snabbt från en aktivitet till en annan, och även om det går att byta kläder ibland är det bästa om barnen har tåliga kläder som passar för det mesta. Ett klädbyte tar extra tid och kan vara en tålamodsprövande utmaning. Med Peak Performance för barn kommer du ifrån problemet med byten eftersom du får kläder som passar för i stort sett allt ditt barn kan tänka sig att syssla med.

Kläders betydelse

Kläder spelar roll på flera olika sätt. Som förälder kanske du framför allt tänker på att de ska vara tåliga och gå att leka i, så att de inte går sönder och behöver lagas eller bytas ut meddetsamma. Att det går att röra sig fritt kan också vara en del av klädernas funktion som du tänker på. Till exempel kan en tajt kjol vara i vägen för ett barn som vill klättra eller röra sig, och det passar därför inte så bra. Även hos barn kan kläder ha en social funktion. Bland de minsta barnen är det inte så viktigt, men ganska tidigt börjar barn lägga märke till vem som är avvikande och inte passar in, vilket kan bli väldigt jobbigt. Om du väljer kläder från Peak Performance för barn behöver du inte grubbla särskilt mycket på någon av de här aspekterna. Det är lätt att smälta in och kläderna är verkligen gjorda för barn och för att de ska kunna leka fritt.

Legots kreativitet

Att leka med lego kan innebära så många olika saker. För vissa är det roligaste att bygga nya saker från byggsatser, där det finns beskrivning för varje steg. Andra bygger hellre fritt, och uppfinner nya saker själv. Genom legots historia har olika saker utvecklats. De senaste åren har Lego Masters och andra evenemang bland annat lett till att märkvärdiga legobyggsatser skapats, för att inte tala om allt det fria och konstnärliga byggande som skett. Vill du ge dina barn en utmaning kan du föreslå att de försöker återskapa sina kläder från Peak Performance för barn i lego. Det kan göras på många olika sätt. En möjlighet är att leta upp bitar av legogubbar som matchar så bra som möjligt och till exempel har samma färg på byxorna. Ett annat sätt att ta sig an utmaningen är att bygga en större person av legobitarna, där det blir mer av ett skapande. Hur stor figur det kan bli finns det egentligen ingen begränsning för – mer än att ni måste ha tillräckligt många legobitar för att det ska gå att genomföra bygget. Behövs inspiration kan ni alltid titta på Lego Masters tillsammans, det brukar väcka lusten att bygga och skapa i lego.

mts_gridblog