Märkliga LEGO-byggsatser

Lego är utan tvekan, inom sin nisch, ett av världens mest framgångsrika företag. Sedan år 1949 har de lyckats hålla fingret på pulsådern och utveckla nya spännande legoset som fångat tidsandan gång på gång. Det är inte det enklaste att behålla barns uppmärksamhet och Lego har lyckats med det i 70 år. Det betyder dock inte att de inte har tagit något snedsteg ibland. Har man hållit på så länge har man såklart lyckats ta en hel del konstiga beslut. I Legos fall har det mynnat ut i ett antal Lego-byggsatser många skulle säga är i märkligaste laget. Här kan du läsa om några av dem.

LEGO Brickheads

Funko Pop är ett märke som många numera känner igen. De sysslar med att sälja små söta plastfigurer hämtade från populärkulturens alla hörn. Brickheads är Legos svar på Funko Pops popularitet. Problemet är bara att figurerna från Lego inte är det minsta söta, de är bara kantiga och smått obehagliga. De var inte någon större framgång heller.

LEGOs kravallpolis

En byggsats bestående av några poliser samt piketbussar och kravallutrustning. Kanske märkligt i sig med tanke på att det är ett ganska deppigt ämne. Vad som gjorde det här släppet från LEGO än märkligare var att det var en del av en serie byggsatser som lanserades i samband med fotbolls-VM 1998.

Michael Myers LEGO

Michael Myers är källan till all skräck i den berömda skräckfilmsserien Halloween. Karaktären är ikonisk i sin vita mask och mördar framför allt barn vilket gör att det är extra märkligt att han dyker upp i ett Lego-set. Rätt häftigt också. Om du lyckas få händerna på den här byggsatsen passar den utmärkt till inköpen inför högtiden med samma namn som filmserien. Glöm inte att köpa halloween smink också.

Giraffen Geoffrys huvud

Geoffry var en karaktär som figurerade i marknadsföringen för den numera nedlagda leksakskedjan Toys ”r” Us. Antingen fick Lego i uppdrag att göra en figur eller så tog de initiativet själva. Alldeles oavsett är byggsatsen som bara består av giraffens huvud på en grön basplatta en av de märkligaste det danska leksaksföretaget producerat.

Byggsats över LEGOs fabrik i Monterrey, Mexiko

År 2011 släppte LEGO en byggsats som skulle högtidlighålla en fabrik företaget köpt i Mexiko. Just det här exemplet är inte bara en väldigt ful och konstig liten byggsats. Den är inte det minsta lik byggnaden den är tänkt att fira. Dessutom var det en osedvanligt dyr sats.

LEGOs Time Cruiser-serie

Time Cruiser var en serie byggsatser som bestod av fordon sammansatta av en märklig blandning olika element. Känslan man fick av serien var att den bestod av överblivna delar från andra set och att de helt enkelt funderat ut Time Cruiser-konceptet för att få någonstans att göra av allt.

mts_gridblog