Buckingham Palace

Det brittiska palatset Buckingham Palace, beläget i London, har varit ett hem åt kungahuset i flera hundra år. Det är ett magnifikt palats som drar mängder av besökare från hela världen året om och där många kungligheter i släkten Windsor har bott under åren. Buckingham Palace anses som en av världens främsta byggnader, så det är inte så konstigt att det finns som Lego-set. Bygget är en del av Legos serie som kort och gott kallas Architecture och som omfattar en rad olika kända byggnader från världens alla hörn. Serien Architecture har en annan stil jämfört med exempelvis lego city, då dessa byggen är lite stiligare och ser ut som snygga samlarutgåvor.

Denna magnifika modell fokuserar på palatsets östra vinge med sin berömda balkong, gård och palatsportar. En del av Pall Mall är också avbildad, komplett med en dubbeldäckare buss, svart taxi och Victoria Memorial. Modellen har utformats för att leverera en intressant och givande byggupplevelse och passar utmärkt att ha både i hemmet och på kontoret. Den har utvecklats för alla med intresse för arkitektur, resor, historia och design – samt förstås för alla de (och de är många) som gillar att bygga Lego.

Lego-setet innehåller ca 700 bitar och är till skillnad från många andra set med klassiska byggnader ganska smidigt till formatet: det är 10 cm på höjden, 20 cm på bredden och 19 cm på djupet vilket innebär att det är lätt att få plats med det därhemma. Det här setet, precis som de andra i serien, är väldigt roligt att bygga och det tar inte lång stund innan man blir biten. Det fungerar också utmärkt tillsammans med andra byggen i serien, samt andra Lego-serier också för den delen. Instruktionerna som medföljer i kartongen är som vanligt när det gäller Lego lätta att följa, steg för steg.

mts_gridblog