Legoland

En av Danmarks allra största attraktioner för turister är ett besök på Legoland som är kul för alla åldrar, både vuxna och barn. Trots att Legoland i Danmark är den första legoparken finns det numera legoparker i andra länder runtom i världen. Sammanlagt finns det i sex länder förutom Danmark, nämligen USA, Storbritannien, Japan, Malaysia, Dubai och Tyskland. Parkerna är en väldigt rolig familjeaktivitet men det kostar även en del att besöka någon av dem. Ett kort besök på Enklare.se kan enkelt finansiera semestern och hjälpa till att skapa roliga gemensamma minnen.

Den första parken

I Danmark ligger den första fabriken som tillverkade lego, närmare bestämt i Billund. Där har även lego sitt huvudkontor och den första legoparken, som även är den största. Parken öppnade först sina dörrar år 1968 och hela parken är uppbyggd av ca 65 miljoner legobitar. Parken är väldigt stor och det kan vara svårt att hinna med allt man vill göra på bara en dag. Då är det tur att parken erbjuder spännande övernattningsmöjligheter till en liten extra kostnad. Om man känner för att stanna flera dagar går det självklart bra att boka flera nätter.

Världen över

Legoland har blivit ett väldigt populärt resmål för människor världen över och många besöker något av de länder där parkerna finns, enbart för just själva parken. Lego hade en period när verksamheten gick sämre och sålde därför 70% av alla andelar i parkerna till ett investeringsföretag från USA. Tack vare lyckade produkter som Lego Star Wars och Lego Friends fick lego ny uppmärksamhet och besöken i parkerna ökade och trenden ser nu ut att fortsätta uppåt.

Intresset för lego kommer inte att försvinna den närmsta tiden, barn gillar alltid att bygga med saker och då kommer lego väl till pass. Det som har tagit över när det gäller yngre barn är dock Duplo, större bitar som är lättare att hantera och passar därför barn som tränar på sin koordination. Det passar även bra till lite äldre barn som har mycket fantasi. Som lego själva skriver på sin sida: “Under 50 år har vi lanserat DUPLO set till små byggare med stor fantasi.”

DUPLO Land

Området Duplo land är ett område inne på Legoland som är ca 500 kvadratmeter stort och som är väldigt färgglatt med aktiviteter som passar de allra minsta i familjen. Det finns många olika aktiviteter som de små barnen känner igen ifrån lekarna med Duplo, men nu är allting 15 gånger större än vad de är vana vid, något som alla barn lär tycka om.

Oavsett vilket av de sju länder man befinner sig i där Legoland finns är det utan tvekan värt ett besök. Det finns något för alla i hela familjen, för de minsta och även för farmor, farfar, mormor och morfar.

mts_gridblog