Vita Huset

I sin strävan att bli så breda som möjligt och erbjuda kunder i alla åldrar intressanta byggsatser, satsar Lego bland annat på klassiska och historiska byggnader. Detta har visat sig vara ett mycket smart grepp; dessa Legoset säljer otroligt bra och är inte bara roliga att bygga utan fungerar också som snygga inredningsdetaljer. En av dessa historiska byggnader från Lego är den så kallade Capitol Building, det vill säga Vita Huset i sin helhet. Denna byggnad finns i Washington och har fungerat som hem och bas för Amerikas president sedan slutet av 1700-talet. Det är en oerhört representativ byggnad och tillhör en av världens allra främsta landmärken.

Vita Huset är en av världens mest arkitektoniskt imponerande och symboliskt viktiga strukturer. Den är ett magnifikt exempel på neoklassisk arkitektur som täcker mer än 1,5 miljoner kvadratmeter och med över 600 rum och kilometervis av korridorer. Den byggnad vi ser idag är resultatet av flera stora byggnadsperioder som har skett sedan president George Washington först lade grundstenen den 18 september 1793. Denna noggrant detaljerade Lego-tolkning av Vita Huset fokuserar på strukturens slående vita, kolonnad fasad med sina kända steg och gräsmattor och har en flyttbar kupol för att man ska kunna se den detaljerade inredningen som visar den berömda statliga hallen, komplett med kolumner, statyer och kaklat golv.

Detta är utan tvekan ett mäktigt bygge som tar en hel del plats när det är färdigt. Byggsatsen rekommenderas från 12 år och innehåller en mängd bitar som alla är både välavvägda och stiligt utformade. Att bygga Vita Huset är riktigt kul och givande. Dessutom passar bygget bra ihop med ett flertal andra Lego-byggen i samma serie. Den fungerar perfekt som en snygg inredningsdetalj, kanske på ett soffbord i allrummet eller liknande. När ett bygge av den här kalibern är färdigt blir man genast sugen på att ta sig an nästa!

mts_gridblog