Mat och bakelser av lego

Danska Lego är leksaker som funnits sedan 1932 och ordet är en förkortning för de två danska orden “Leg godt” som betyder “lek gott”. Legogruppen etablerades som företag 1932 och grundades av Ole Kirk Kristiansen och sedan har barn och barnbarn tagit över verksamheten. Lego fick snabb spridning och blev oerhört populär och är det fortfarande idag. Den nuvarande formen av legobiten skapades 1958 och den unika sammankopplingstekniken med de interna och externa knopparna gör att legobitarna kan sammankopplas i näst intill oändliga kombinationer. Bara fantasin kan sätta gränser för vad som går att bygga med legobitar. Globalt är Lego världens tredje största leksakstillverkare sett till försäljning. I tillägg till legoleksaker finns idag filmer, spel såväl som kläder och mycket annat i legotema. Vidare har nöjesparken Lego Land byggts i tio städer i världen.

Lego accessoarer, teman och kategorier

Lego har genom åren “byggt upp sig” en stor portfölj med kategorier och teman såsom superhjälte-teman, Star Wars och Minecraft. Kategorier såsom rymden, sjörövare och stadstema. Likaså finns en mängd accessoarer att tillgå om intresse finns för legoanpassade prylar och objekt. Bland annat finns tillbehör som mat och godis, som finns att köpa i ett eget paket. Dessa produkter är såklart anpassade för att legofigurerna och övriga legobitarna ska kunna användas tillsammans med tillbehören. Om man exempelvis vill att legokaraktärerna ska fika tillsammans kan de fysiskt kan hålla i glassen eller bakelsen i sina händer. Utöver detta finns även hela kit för olika slags caféer sås om Friends Heartlake Cupcake café där legofigurerna kan fika cupcakes tillsammans.

Legobakning och ätbart “Lego”

I Legos värld är det bara fantasin som sätter gränserna, så om du vill leka restaurang i legoformat eller bygga din tårta helt gjord av legoklossar finns det inget som kan hindra dig. Via Pinterest kan du få tillgång till hela guider till hur man kan göra en riktig kalastårta innehållande marsipanlego. Självklart kan man då även passa på att dekorera tårtan med riktig lego eller varför inte gömma en legopresent inuti tårtan till födelsedagsbarnet? För att göra processen ännu enklare finns idag bak och- choklad formar i legoformat som kan användas till att göra godis, bakverk och andra spännande saker. Baktips och hur man kan dekorera legotårtor finns i mängder och även recept och tillvägagångssätt – steg för steg. Ofta är recepten förvånansvärt enkla då de ser mycket svårare ut att baka än vad de egentligen är. Med hjälp av färgad marsipan – t. ex. röd eller blå marsipan kan man göra näst intill exakta marsipanreplikor av legobitar, som sedan går att bygga ihop som riktiga lego. Låt barnen själva delta i bakningen så får de allt ett barn kan önska sig i present – leksak och pysselstund med familjen.

mts_gridblog