Lekvärldar av lego

De flesta känner till lego och har lekt med lego som barn, och den finurliga lilla leksaken som kan byggas ihop till nästan vad som helst har tagit världen med storm. Den som trodde att lego bara är till för barn får tänka om. Magiska lekvärldar kan skapas för både stora och små.

Bygga städer och byggnader

Med hjälp av byggklossar från den berömda serien Lego Architecture kan arkitekturintresserade vuxna ägna sig åt att återskapa kända skyskrapor och andra magnifika byggnader i miniformat. Som vanligt erbjuder legos fantastiska modeller friheten att följa ritningen eller bygga egna vackra byggnader. I det inspirerande legokitet för New York kan man till exempel bygga Frihetsgudinnan, Empire State Building eller det berömda Chrysler Building med sin oförglömliga silhuett.

Tävlingar och events

Legointresset kan vara så stort att man gärna deltar i både nationella och internationella tävlingar över hela världen. På Klossfestivalen i Örebro 2019 hölls ett event för legoälskare av alla åldrar där man man bland annat kunde träffa inspirerande legodesigners som kunde dela med sig av sina tips, tankar och knep. Det fanns också möjlghet att delta i utbildningar i kreativt byggande för att kunna utveckla sina egna byggen och lekvärldar på olika sätt. Under de fyra dagar i juli som eventet pågick kunde man också designa sitt eget bidrag i den stora legotävlingen.

Byggdelar

Många entusiaster är ständigt på jakt efter byggdelar, komponenter och plattor. De riktigt inbitna byggarna fyndar en hel del på second hand och ibland kan samlarvärdet på äldre modeller och byggsatser vara väldigt högt. Inte sällan kan man dessutom behöva förvaringsplats till allt sitt lego, då kan det vara en god idé att använda förrådsbyggnader till de modeller och reservdelar som inte används. Hyr gärna förråd i Linköping eller valfri stad via Prinsens Lager som erbjuder fräscha förvaringslokaler till låga priser samt trygg förvaring utan bindningstid.

Fantasi och kreativtet

Det som gör legobiten till världens bästa leksak är alla oändliga möjligheter den ger upphov till. För såväl barn som vuxna får fantasi och keativtet fritt spelrum. Höjdhopparen Stefan Holm har byggt en hel legostad tillsammans med sin son samt en egen olympisk arena. De enorma lådorna med olika sorters byggdelar sorterade efter färg och form upptar ett helt kontor. Kanske är det därför lego har blivit så populärt genom sin förmåga att förena stora och små i fantastiska byggen.

Valfriheten är stor och man kan bygga med verkliga hus som förebild eller skapa helt egna lekvärldar som man kan befolka med olika sorters djur och legoinvånare. Sagoslott kan samsas med sjukhus, polisstationer, brandstationer som alla kan förenas med stadens utbyggda tågnät. Utanför staden finns vildmarkens spännande möjligheter där pirater och tjuvar kan planera nästa kupp och hålla sig undan lagens långa arm.

mts_gridblog