Om sajten

Varmt välkommen till den här sajten som handlar om Lego. Närmare bestämt är temat klassiska och kända byggnader som gjorts i Lego, något som vi har en särskild förkärlek för. Lego har nu funnits i många år och en mängd olika Lego-set har gjorts tillgängliga över åren. Det är dock på senare år som tillverkaren har börjat uppmärksamma det stora intresset för specifika, historiska eller på annat sätt speciella byggnader. Detta är jätteroligt tycker vi, som försöker samla alla dessa byggnader som vi kommer över. Att bygga Lego är faktiskt förbaskat kul och vi kan helt enkelt inte motstå de nyare serierna Lego Creator och Architecture.

Här kommer vi att presentera olika historiska byggnader genom att ära dessa med en kort beskrivning och sedan förstås ägna tid åt själva byggena. Buckingham Palace, Operahuset i Sydney, London i miniatyr, Eiffeltornet och mycket mer kommer vi berätta för er om. Dessutom kan vi inte undgå att nämna de fantastiska byggen som konstruerats av riktiga Lego-fans och som antagligen skulle bli alldeles för dyra och komplicerade om de kom ut på marknaden. Hursomhelst är det roligt att se sådan entusiasm och ett sådant intresse för Lego, där man verkligen får utlopp för kreativiteten – något som i de flesta fall sitter i ända sedan barndomen.

Som sagt, välkommen till denna sida om Lego. Hoppas du ska hitta mycket nyttig och intressant läsning och att vår entusiasm ska få dig att kanske återuppta ett gammalt intresse för denna härliga hobby. Faktum är att många vuxna bygger med Lego, ja vissa satser är faktiskt från 16 år. Det är med andra ord inte alltid en Lego-ask som köps i affären ska ges bort till något barn – det kan lika gärna vara till den vuxne som köper den! Mycket nöje och ha det så trevligt i Lego-världen!

mts_gridblog