Behåll legot och sälj dina smycken

Vet du om att lego faktiskt kan vara riktigt värdefullt? Om du gillar att bygga med lego ska du spara det och istället sälja guld och diamanter om du behöver få in några tusenlappar riktigt snabbt.

Sälja guld och diamanter

Det kan låta lite overkligt att snabbt tjäna pengar genom att sälja guld och diamanter, men det är det inte. De flesta av oss har faktiskt värdefulla föremål som vi kan sälja. Du behöver inte vara rik för att ha smycken värda många tusenlappar. De flesta av oss har fått olika föremål under livet: vid födsel, dop, studenten, som gåvor och naturligtvis smycken eller manschettknappar som du köpt själv. När du ska sälja dina smycken är det klokt att du verkligen tänker efter vilka smycken som du ska ha kvar och vilka som du inte kommer ångra att du sålt. Det finns en orsak till att du önskar mer pengar just nu, men i framtiden kommer du ju att ha en annan ekonomi. Arvegods och finare gåvor kan det vara klokt att du behåller, däremot kan du sälja smycken och guld som du köpt själv eller om du inte har en relation till givaren. För att sälja diamanter och guld går du in på Diamantbrev och beställer hem ett försäkrat kuvert. Naturligtvis gratis. Lägg i dina smycken, gamla löständer med guldplomber och andra föremål som du har och lägg det på brevlådan. Inom 24 timmar har du vanligtvis pengarna på kontot.

Behåll legot för framtiden

Nu får du både pengar på kontot och kan behålla dina legosamlingar. Du kan rent av sälja guld och diamanter för att få råd med en riktig raritet i legovärlden eller för att köpa en ny byggsats som är limited edition och som du tror kommer att ge dig mycket pengar i framtiden. Om du vill investera i lego bör du helst inte öppna förpackningarna. En oöppnad förpackning är alltid värd mycket mer. Eller så använder du guldpengarna för att få råd med två förpackningar. För att lära dig mer om att investera i lego kan det vara smart att du läser på samt hittar legosamlare att följa på sociala medier.

Bygga med lego

Det bästa med lego är att få bygga upp en värld och använda din fantasi. Det finns personer som bokstavligen byggt bilar i naturlig storlek i lego och satt på motor. Det finns också legoutställningar och tävlingar att delta i, om du verkligen vill komma igång och få en utmaning. För att legobyggandet ska bli riktigt roligt kan det vara smart att ha ett legorum eller en legohörna där dina byggen kan stå utan att behöva rivas. Det är också smart att skaffa förvaring för lego som du köper in för att bygga egna saker. Det bästa är att använda genomskinliga plastlådor. Lägga alla röda bitar i en låda, alla blå bitar i en egen låda och så vidare. Om du har barn är det naturligtvis roligt att bygga tillsammans med dem. Ett bra sätt att skapa gemenskap och lägga ett legointresse i dem för framtiden.

mts_gridblog