Big Ben

Bygg den klassiska Big Ben i Lego! Klockan fick sin start den 31 maj 1859 och Big Ben ringde för första gången från Elizabeth Tower, ett torn som är 96 meter högt, den 11 juli samma år. Den här tolkningen av Lego är över 60 cm hög och är en hyllning till den ikoniska byggnaden med sin imponerande teknik och arkitektur. Bygget har en detaljerad fasad med statyer, sköldar och fönster och ett klocktorn med 4 justerbara klockrullar och ett flyttbart tak som ger tillgång till klockan, plus byggbara yttre element inklusive trottoar, gräsmatta och ett träd som visar byggnadens läge.

Den här byggsatsen rekommenderas från 16 år och innebär en rejäl utmaning för alla Lego-älskare! Här gäller det att ha tålamod; det är trots allt ca 4 000 Legobitar som ska placeras på rätt plats. När setet är färdigbyggt är det hela 60 cm på höjden, 44 cm på bredden och 20 cm på djupet. Detta är med andra ord en rejäl pjäs som helt enkelt ser mäktig ut var som helst – inte minst som exklusiv inredningsdetalj i vardagsrummet. Innan man går ut och inhandlar det här setet bör man vara medveten om att det tar mycket plats. Men det är det värt!

Att bygga Big Ben tar en bra stund, som de flesta säkert redan har räknat ut. Dock är det verkligen ett sant nöje, som att bygga de allra flesta byggsatserna från Lego. Just de här klassiska seten är särskilt roliga att bygga, helt enkelt för att de finns i verkligheten – samt förstås eftersom det är imponerande byggen som man gärna använder som inredningsdetaljer. Detaljrikedomen är utsökt, här har produktutvecklarna gjort sitt yttersta för att kunna erbjuda en autentisk byggnad. Big Ben passar perfekt ihop med andra byggen, som exempelvis andra London-ikoner eller varför inte Eiffeltornet i Paris?

mts_gridblog