London

Legos lite finare serie Architecture har inte enbart enskilda byggnader, utan här finns också miniatyrstäder som består av några av de mest kända landmärkena i den givna staden. Det finns ett flertal olika städer att välja bland, där fler tillkommer löpande, och en av dessa städer är London. Byggsatsen Buckingham Palace finns redan i serien så den byggnaden är inte med i just detta set, utan här finns istället andra ikoniska byggnader från den brittiska huvudstaden. Den här uppsättningen har National Gallery, Nelson’s staty (som står i Trafalgar Square), London Eye, Big Ben (Elizabeth Tower) och Tower Bridge, och setet rundas av med en dekorativ “London” namnskylt. Detta är ett ytterst smakfullt bygge som verkligen ber om att få bli byggt – det riktigt kliar i fingrarna att sätta igång (något som säkerligen de allra flesta Lego-fans känner igen).

LEGO Architecture Skyline Collection (som just den här delen av serien heter) erbjuder modeller som är lämpliga för visning i både hemmet och kontoret, och har utvecklats för alla med intresse för resor, arkitektonisk kultur, historia och design. Det är verkligen imponerande byggen med en enorm detaljrikedom och det där lilla extra. Att bara sitta och titta på en färdigbyggd skapelse är en fröjd; här finns så mycket att upptäcka som man kanske inte ser vid en första anblick. Det medföljande häftet innehåller information om varje byggnads designer, arkitektur och historia, samt historiska fakta om London och dess arkitektoniska arv.

Detta set innehåller mer än 460 bitar och rekommenderas för Lego-byggare från 12 år. Bygget är 15 cm på höjden, 28 cm på bredden samt 8 cm på djupet. Detta innebär att det är ett set som inte tar så särskilt mycket plats och kan därmed placeras på en mängd olika platser. En sak är säker; skaffar man ett sådant här set så vill man även ha de andra i serien!

mts_gridblog