Legos historia

De allra flesta av oss har någon form av relation till Lego. Oavsett om du lekte med det som barn, eller om det är ditt största intresse även som vuxen. Lego har verkligen förändrat en hel värld och öppnat för så många nya kreativa möjligheter. Nedan kan du läsa mer om legots historia.

Lego nu och då

Lego har varit en populär leksak i flera år, det har dessutom fått ett nytt uppsving i samband med den pågående pandemin. Om du vill utveckla ditt eget Legoutbud kan du hitta prisvärt Lego på https://estore.nu/sv/, som också har mängder av andra prisvärda saker. Det alla kanske inte känner till är hur Legos historia ser ut, hur allting började och varför legot blev så populärt som det är idag.

Lego lanserades redan i slutet på 40-talet, men Lego lanserades då under ett annat namn, nämligen Automatic Binding Bricks. Att Lego har danskt påbrå känner de flesta till, inte minst för att Legoland är ett av Danmarks mest populära turistmål. Familjen som äger Lego kan fortfarande leva gott på sina produkter.

Lego växte i popularitet under 50-talet och allteftersom lanserades det nya produkter. I mitten av 50-talet kom en variant av det som Lego kanske är mest kända för idag, deras byggsatser med tillhörande klossar och instruktioner. Nu fick legot en ännu bredare köpkrets och det blev ännu mer populärt både bland barn och delvis också bland vuxna. Byggsatserna var dessutom i en skala som fungerade bra att kombinera med modelljärnvägar, vilket också tilltalade de vuxna.

I samband med invigningen av Legoland i slutet av 60-talet lanserades en rad byggsatser under namnet Legoland. Det ledde sedan till att byggklossarna bytte namn igen till just Lego. Som om det inte vore nog växte Lego och blev ännu mer populärt under 70-talet när de släppte serien Lego Duplo som var anpassad för mindre barn. Helt plötsligt kunde hela familjen leka med lego och affärsverksamheten bara växte.

Sedan dess har det släppts en uppsjö av nya produkter, det finns filmer, tv- och datorspel, tv-serier och mycket annat. Det verkar inte som om tv- och datorspelen blev någon särskild hit för företaget, men produkterna och företaget överlevde ändå. Under de senaste tjugo åren har Lego tjänat mycket på att släppa figurer och produkter kopplade till kända filmer och tv-serier. Exempelvis finns det Lego med temat Harry Potter och Star Wars.

mts_gridblog